Τυρόπιτα Ρόλο με Σφολιάτα
Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτα
2 αυγά
100ml γάλα
250γρμ φέτα
250γρμ κίτρινο τυρί (γκούντα ή ρεγκάτο)
Πιπέρι
Φρέσκο Θυμάρι ή ρίγανη
Για να αλείψουμε τη πίτα:
1 αυγό
Λίγο παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση:
Ξεπαγώνουμε το φύλλο σφολιάτας.
Στη συνέχεια για τη γέμιση σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και έπειτα προσθέτουμε τη φέτα, το κίτρινο τυρί, το πιπέρι και το φρέσκο Θυμάρι.
Ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση.
Κλείνουμε δεξιά και αριστερά το φύλλο και τυλίγουμε ρόλο.
Τρυπάμε τη πίτα μας με ένα πιρούνι και τη βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και τέλος αλείβουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Καλή Όρεξη
Κεικ Σοκολάτα-Πορτοκάλι (Το Μαμαδίστικο)
Υλικά:
250γρμ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
250γρμ ζάχαρη
220ml γάλα
4 αυγά
1κ.σ μπεικιν
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
500γρμ αλεύρι (φαρίνα)
Για το κακαο:
4κ.σ κακαο
2κ.σ ζαχαρη
6κ.σ γάλα
Για τη διακόσμηση:
150γρμ σοκολατα κουβερτούρα
3κ.σ λευκή τρούφα
Εκτέλεση:
Σε μια μπασίνα βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το ξύσμα από το πορτοκάλι, το μπέικιν, το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Το μείγμα μας είναι έτοιμο.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε το κακάο με τη ζάχαρη, το γάλα και ανακατεύουμε.
Έπειτα βάζουμε κουτάλια κουτάλια το κακάο στο μείγμα του κέικ.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα της επιλογής μας αφού πρώτα έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Αφού ψηθεί λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα και βάζουμε από πάνω, επίσης γαρνίρουμε με λευκή τρούφα.
Καλή Απόλαυση!