Ζυμαρικά με πέστο παντζαριού
Υλικά:
400γρ. Ζυμαρικό της επιλογής σας
4 παντζάρια μεσαία (βρασμένα)
200γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
150γρ. τυρί κρέμα
λίγο άνηθο
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Αρχικα βράζουμε τα ζυμαρικα.
Σε ένα multi ή μπλέντερ βάζουμε τα παντζάρια αφού τα έχουμε βράσει καλά.
Προσθέτουμε: γιαούρτι ,τυρί κρέμα, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, φρέσκο άνηθο και μπλεντάρουμε.
Το πέστο μας είναι έτοιμο.
Το βάζουμε στα ζυμαρικα και ανακατεύουμε.
Καλή Όρεξη!
Παντζαροσαλάτα
Υλικά:
5-6 παντζάρια βρασμένα
1 μήλο (πράσινο)
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
1 σκελίδα σκόρδο
50γρ. καρύδια
άνηθος ψιλοκομμένος
ελαιόλαδο
2 κ.σ ξύδι
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε και μικρά κομμάτια.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι, τα μήλα, το σκόρδο, τα καρύδια, ξύδι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και φρέσκο άνηθο.
Ανακατεύουμε και…είναι έτοιμη!
Πανακότα με φρούτα του δασους
Υλικά:
250ml κρέμα γάλακτος 35%
250ml γάλα
15γρ. φύλλα ζελατίνης
150γρ. σιρόπι φράουλα ή βύσσινο
1 στικ (κλωνάρι) βανίλιας
Για τη διακόσμηση:
Μύρτιλλα
Σμέουρα
Φρέσκος δυόσμος
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, το σιρόπι και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζελατίνη με λίγο χλιαρό νεράκι και όταν μαλακώσει, τη βάζουμε μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Μόλις βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά και τη βάζουμε σε μια φόρμα της επιλογής μας.
Αφού παγώσει καλά, ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζουμε.
Διακοσμούμε με φρούτα του δάσους και φρέσκο δυόσμο.
Καλή Απόλαυση!