Cupcake “Ματωμένα” με μερέντα και σιρόπι βύσσινο
Υλικά για τα cupcakes:
3 κουταλιές της σούπας μερέντα
2 αυγά
200 ml γάλα
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1 βανίλια
300 γραμμάρια αλεύρι (φαρίνα)
Για τη διακόσμηση:
200g σαντιγί
200 ml σιρόπι βύσσινο
1 κουταλάκι του γλυκού φυσικό χρώμα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο)
15 σύριγγες μικρές
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάλουμε την πραλίνα φουντουκιού, το γάλα, τα αυγά και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε ρίχνουμε τη βανίλια, το μπέικιν και το αλεύρι.
ανακατεύουμε καλά και το μείγμα μας είναι έτοιμο.
Το βάζουμε σε θήκες για cupcakes και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 15-18 λεπτά.
Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν και βάζουμε από πάνω με ένα κορνέ τη σαντιγί.
Στη συνέχεια παίρνουμε τις σύριγγες που έχουμε για διακόσμηση, βάζουμε μέσα το σιρόπι και τις καρφώνουμε πάνω σε κάθε cupcake.
Τέλος, με ένα κουταλάκι βάζουμε και πάνω από τη σαντιγί λίγο σιρόπι… και είναι έτοιμα.
Μπισκότα ταχίνι (αραχνούλες)
Υλικά:
4 κουταλιές της σούπας ταχίνι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
4-5 κουταλιές της σούπας αλεύρι βρώμης
Για τη διακόσμηση των μπισκότων:
50 ml σοκολάτα κουβερτούρα
10-15 σοκολατάκια τύπου Maltesers
Λίγο σαντιγί (για τα ματάκια)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι, το μέλι, το αλεύρι βρώμης, ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ζυμώνουμε.
Αφού είναι έτοιμη η ζύμη μας πλάθουμε τα μπισκότα μας και στο κέντρο με το δάχτυλο μας κάνουμε ένα μικρό “βαθούλωμα”
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 5 με 8 λεπτά.
Λιώνουμε τη σοκολάτα και αφού ψηθούν τα μπισκότα μας σε κάθε “βαθούλωμα” βάζουμε λίγο σοκολάτα και τοποθετούμε το καραμελάκι και με αυτό το τρόπο θα κολλήσει.
Στη συνέχεια με τη σοκολάτα κάνουμε τα πόδια της αράχνης και βάζουμε λίγο σαντιγί για ματάκια.
Τα μπισκότα μας είναι έτοιμα.
Καλή σας απόλαυση!!