Τυρόπιτα με Λουκάνικο “Τσαλακωτή”
Υλικά:
8 φύλλα κρούστας
4 αυγά
200 γραμμάρια γιαούρτι (στραγγιστό 2%)
600 ml γάλα
300 γραμμάρια φέτα (τριμμένη)
250 γραμμάρια κίτρινο τυρί (γκούντα)
3 λουκάνικα Χωριάτικα (Βρέκος)
1 πιπεριά (κόκκινη)
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
Εκτέλεση:
Σε ένα ταψί στρώνουμε το φύλλο κρούστας σα “Βεντάλια”
Από πάνω βάζουμε το λουκάνικο αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, τα τυριά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα φύλλα προσέχοντας να πάει παντού.
Ψήνουμε στους 190 βαθμους για περίπου 45-50 λεπτά.
Μπράουνις με Μπισκότα Γεμιστά
Υλικά:
25 μπισκότα γεμιστά (σε γεύση της επιλογής σας)
2 αυγά
250 ml γάλα
200 ml ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κακάο
150 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή μία βανίλια
100 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας (φράουλα)
Εκτέλεση:
Σε μια μπασίνα βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κακάο, το μπέικιν, τη βανίλια, τη φαρίνα, τα μπισκότα, τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Το μείγμα μας είναι έτοιμο και το βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
Τέλος, από πάνω βάζουμε χοντροτριμμένα μπισκότα και σταγόνες σοκολάτας.
Ψήνουμε στους 175-180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά!
Καλή απόλαυση!!