Αλμυρά Donuts με Βρώμη
Υλικά:
2 αυγά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
250 γρ. φέτα ή ανθότυρο
220 γρ. αλεύρι βρώμης
Ελαιόλαδο
Φρέσκος δυόσμος
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα και τα χτυπάμε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, το τυρί, αφού το έχουμε τρίψει, το αλεύρι βρώμης και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και φρέσκο βασιλικό.
Ανακατεύουμε και το μείγμα μας είναι έτοιμο, μεταφέρουμε σε ατομικές θήκες σιλικόνης για Ντόνατς.
Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 15-17 λεπτά.
Και…έτοιμα!!
Καλή απόλαυση!!!
Φακές Σαλάτα
Υλικά:
300 γρ φακές (ψιλές)
1 πορτοκάλι
1 καρότο
1 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Αρχικά, βράζουμε τις φακές με καλά αλατισμένο νερό.
Στη συνέχεια σε ένα μπολ βάζουμε το πορτοκάλι, το καρότο και ανακατεύουμε.
Αφού βράσουν οι φακές, τις στραγγίζουμε και βάζουμε λίγο κρύο νερό ώστε να σταματήσουμε το βρασμό.
Έπειτα τις βάζουμε στο μπολ με το πορτοκάλι και το καρότο και ψιλοκόβουμε μαϊντανό προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κρέμα μπαλσάμικο, μέλι και ανακατεύουμε ξανά.
Η σαλάτα μας είναι έτοιμη.
Καλή σας απόλαυση!!!
Σπιτική Υγιεινή Σοκολάτα
400 γρ σοκολάτα (στεβία ή κουβερτούρα)
250 γρ βρώμη
40 αμύγδαλα
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε λιώνοντας τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρι.
Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και από πάνω γαρνίρουμε με αμύγδαλα.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο και όταν παγώσει τη κόβουμε σε κομμάτια τις επιλογής μας.
Τέλος βάζουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και η σαλάτα μας είναι έτοιμη.
Καλή σας απόλαυση!!!