Ο Φοίβος “πνίγει” τη Βοιωτία

Οι έντονες βροχές και οι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού που επικρατούν στη Βοιωτία.
Ο Φοίβος πνίγει κυρίως τις πεδινές περιοχές του νομού που μετρούν ακόμη πληγές από τα προηγούμενα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Σύμφωνα με ενημέρωση από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Βοιωτίας έχει ήδη αποκατασταθεί μικρή κατολίσθηση που σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Λιβαδειάς Αράχωβας στο ύψος του Κούρου.
Σκαπτικά μηχανήματα επιχείρησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή καλάμι της Λιβαδειάς προκειμένου να απελευθερώσουν το οδόστρωμα της επαρχιακής οδού Λιβαδειάς Θήβας από τα νερά της βροχής καθώς φερτές ύλες έφραξαν τα αποστραγγιστικά αυλάκια στις άκρες της οδού.
Αντίστοιχες παρεμβάσεις έγιναν και συνεχίζονται στον οδικό άξονα Θήβας Λιβαδειάς στο ύψος του Σωληναρίου και της Πέτρας όπου οι όγκοι νερού δεν μπορούν να συγκρατηθούν στα αυλάκια των οβρίων με αποτέλεσμα να υπερχειλίζουν και να δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.
Στα επιτρεπτά όρια βρίσκεται μέχρι στιγμής η στάθμη του Βοιωτικού Κηφισού και των άλλων κεντρικών αρδευτικών καναλιών της Κωπαίδας που ήδη έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.