Βενιζέλος μετά από συνάντηση με Τσίπρα

«Η διευρυνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που θα λάβω αύριο αποκτά νόημα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος μετά την συνάντηση με τον Αλ.Τσίπρα, ξεκαθαρίζοντας ότι στην «παρούσα φάση» δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε λύση.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι εντολή του λαού αποτελεί η συγκρότηση κυβέρνησης και η ύπαρξη κυβερνητικής σταθερότητας, γιατί η παράταση της αβεβαιότητας πλήττει την οικονομία και τους πλέον αδύναμους. Εντολή της συντριπτικής πλειοψηφίας αποτελεί ακόμη η παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και στο ευρώ, πρόσθεσε.

Κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρα, που διεξήχθη, όπως είπε, «σε φιλικό κλίμα» συζητήθηκαν διεξοδικά οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευ.Βενιζέλος επανέφερε την πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ως τη μόνη κατά την άποψή του «εφικτή λύση».

Ως δεύτερη εναλλακτική επιλογή, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να προσφέρει στήριξη σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και άλλων δυνάμεων, μόνο όμως με την παροχή εγγυήσεων για παραμονή στο ευρώ.

«Δεν έχει η χώρα χρόνο για χάσιμο» ήταν η απάντηση στην πρόταση Τσίπρα για οικουμενική κυβέρνηση ειδικού σκοπού.