Φωτιά στο δάσος των Θερμοπυλών

Η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 13:40 από την πλευρά που βρίσκεται κοντά στον δρόμο και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα απειλώντας το πευκόφυτο αλσύλιο. Ωστοσο η επέμβαση όλων ήταν άμεση.

Στην περιοχή βρίσκεται το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μόλις η φωτιά έγινε αντιληπτή, όσοι βρίσκονταν εκεί, Έλληνες και πρόσφυγες κινητοποιήθηκαν, ενώ και κάτοικοι του χωριού έσπευσαν σε βοήθεια.

Μέχρι να φτάσουν τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, άλλοι με πυροσβεστήρες άλλοι με σκαπανικά εργαλεία και άλλοι με κλαδιά προσπαθούσαν να σβήσουν τις φλόγες.

Κινητοποίηση υπήρξε και στην αστυνομία, αφού λίγα μέτρα από τη φωτιά, στην ίδια περιοχή στεγάζεται και το Β΄ Τμήμα Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας.

Στο μεταξύ έφτασε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Συνολικά 5 οχήματα και 15 πυροσβέστες ρίχθηκαν στην προσπάθεια της κατάσβεσης με επικεφαλής της διοικητή της Π.Υ. Λαμίας Θρασύβουλο Ζαγγογιάννη.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο πολύ γρήγορα, αφού πρώτα πρόλαβε να κάψει περίπου 5 στρέμματα.

Συναγερμός σήμανε και στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας με τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιο Καραϊσκο και στενούς του συνεργάτες να βρίσκονται εκεί από πολύ νωρίς.

Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει αναλάβει την έρευνα για τους λόγους που ξεκίνησε η φωτιά