Ταχυδρομεία ντύνονται ΚΕΠ

Συναλλαγές με το Δημόσιο θα μπορούν να πραγματοποιούν 500.000 πολίτες σε διάφορες περιοχές της χώρας μέσα από 68 καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, τα οποία θα αναλάβουν από το φθινόπωρο του 2012 όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Η μετατροπή των καταστημάτων των ΕΛΤΑ και σε ΚΕΠ προβλέπεται σε μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ Χρήστο Βαρσάμη.

Πρόκειται για συνεργασία προκειμένου να υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών σε περιοχές όπου σήμερα δεν καλύπτονται γεωγραφικά από τα υφιστάμενα ΚΕΠ. Τα ΕΛΤΑ θα πρέπει να διασφαλίσουν το απαιτούμενο προσωπικό και εξοπλισμό για την παροχή των υπηρεσιών, ενώ θα προηγηθούν ειδικά σεμινάρια των υπαλλήλων που θα επιλεγούν προκειμένου να εξοικειωθούν με το αντικείμενο των ΚΕΠ.

Οπως διευκρινίστηκε, δεν προβλέπεται καμία μετακίνηση προσωπικού από τα ήδη υφιστάμενα ΚΕΠ, ενώ στα 68 καταστήματα των ΕΛΤΑ δεν θα χρειαστεί επιπλέον προσωπικό καθώς στελεχώνονται επαρκώς με μόνιμους υπαλλήλους που μπορούν να παρέχουν τις ταχυδρομικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες των ΚΕΠ.

Θετικά σχολιάζουν συνδικαλιστές του κλάδου την μετατροπή των καταστημάτων των ΕΛΤΑ σε ΚΕΠ. «Απομακρύνεται η πιθανότητα λουκέτου σε κάποιο από τα καταστήματά μας» δηλώνει ο κ.Κωνσταντίνος Χαλάτσης γραμ. του σωματείου των Εργαζομένων στην Φθιώτιδα.