Ο Λευτέρης Κρέτσος στο STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Την απορία του για τους πανηγυρισμούς του υπουργού Οικονομικών για τις αποφάσεις στο Eurogroup, σε αντίθεση με τον υπουργό Ενέργειας, εξέφρασε μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας ο πρώην υπουργός ψηφιακής πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος.

Ο πρώην υπουργός, αναφερόμενος στην σημερινή συζήτηση στη Βουλή για το πρόγραμμα ενημέρωσης των 11 εκατομμυρίων, είπε ότι η υπόθεση αγγίζει τα όρια σκανδάλου, τόσο με την απευθείας ανάθεση της διανομής σε συγγενικά πρόσωπα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, όσο και με την παράκαμψη των θεσμικών διατάξεων που προβλέπεται.

Ο Λευτέρης Κρέτσος κατηγόρησε την κυβέρνηση για εύνοια των εθνικών καναλιών, αναφερόμενος στην ευκολία με την οποία αναβλήθηκε η ετήσια δόση των 3,5 εκατομμυρίων που αφορά στην αδειοδότησή τους, ενώ την ίδια ώρα δεν τηρείται η απόδοση του 30% στα περιφερειακά μέσα τα οποία είναι ιδιαίτερα αυτήν την χρονική περίοδο πιό κοντά στις τοπικές κοινωνίες.

Η στήριξη των ΜΜΕ πρέπει να γίνει μέσα από ένα Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης, πρότεινε ο πρώην υπουργός, ενώ παράλληλα θα πρέπει να επιδοτηθεί η εργασία και όχι η ανεργία στις μιντιακές επιχειρήσεις.